© Guido Sprenkels | E info@guidosprenkels.com


Portret van de Koning

Biografie
Guido Sprenkels (1959) is beeldhouwer en woont in Voorburg. Na mijn middelbare schooltijd heb ik eerst drie jaar beeldhouwen gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Daarna volgden enige jaren van vele ambachten. Ik heb onder andere gewerkt met verstandelijk gehandicapten, heb een meubelmakerij gehad, ben afgestudeerd in de psychologie en ben vader van vier kinderen.

Later heb ik het beeldhouwen herontdekt en sinds 1997 ben ik fulltime beeldhouwer. Ik werd toen ook lid van kunstenaarsvereniging BRAK, waar ik nu bestuurslid ben.

In 2000 werd mij de Albert Termoteprijs toegekend. Korte tijd later maakte ik het meer dan levensgrote beeld 'De Vrijwilliger' voor theater De Tobbe in Voorburg en sindsdien volgden er vele grote en kleine opdrachten. Sinds eind 2002 ben ik voorzitter van de tentoonstellingscommissie van museum Swaensteyn .

Mijn werk is te zien in galeries en in de openbare ruimte. Behalve in Nederland is mijn werk verkocht aan verzamelaars in Canada, Australië en de VS.